Aktiviteter

Flyveture

I marts eller april afholdes der en klubaften, som vi kalder up & away, hvor der planlægges flyveture for den kommende sommer. Ansvarlig for koordination af klubbens ture er Per Ranneries, som kan kontaktes på e-mail perranneries@gmail.com.

Klubbens flyveture er en rigtig god anledning til at komme ud på nogle spændende flyveture sammen med andre medlemmer og samtidig lære fra hinanden, hvordan man bedst planlægger flyveture i ind- og udland.
Turene er tilgængelige både for medlemmer som er piloter og ikke piloter. Som grundregel deler man om udgifterne til fly m.m., hvis andet ikke aftales.

Til hver flyvetur vil der være en ansvarlig person, som arrangerer turen. Vedkommende sørger for forslag til flyveplanlægning, transport på destinationen, spisning m.m. Klubben byder på morgenmad i klubhuset til alle ture, hvor den ansvarlige person også vil give en briefing om turen. 

For længere ture til udlandet, vil der torsdagen ugen før turen blive afholdt en briefing om turen, herunder flight planning m.m.

Vi kan kun opfordre alle medlemmer til at melde sig som ansvarlig for at arrangere en tur. Er du interesseret så kontakt Per Ranneries.
Efter turen opfordres alle deltagere til at lægge billeder, videoer, kommentarer på vores Facebook side.

Tilmelding til alle turene sendes til Per Ranneries med følgende oplysninger:
• Flyregistrering
• flytype
• ledige pladser
• navn på fartøjschef

Tilmeldte fly kan ses på vores Google kalender under aktuel dato for turen. Senest 2 dage før turen vil du modtage informationer om turen fra den ansvarlige person for turen.
God tur.

DatoDestinationAnsvarlig person
26. - 28. majStauning Fly-inDig selv
31. majHöganäs - Nordvästra Skånes Flygklubb - flygfiskPer Ranneries
4. juniRingsted - Midtsjællands Motorflyveklub Invitere til FLY INN mellem kl. 10-14Dig selv
19. augustFly-in Samsø. Læs mere herDig selv
27. juli og 31. augustVaffel fly in i Hässleholm. Læs mere her Dig selv
29. juniVaffel fly in i Hässleholm. Læs mere her Per Ranneries

Klubaftener

I vinterhalvåret, fra begyndelsen af oktober til midten af april, afholder klubben hver torsdag aften, undtagen i december, klubaftener med foredrag om faglige flyveemner, spændende og interessante foredrag om oplevelser indenfor flyvningens verden samt eventuelle besøg hos interessante firmaer/museer m.m.

Som medlem er man velkommen til at tage en f.eks. god ven/ægtefælle med til en klubaften. Her på siden, i vores Google kalender samt i vores nyhedsbreve kan du se en oversigt over de planlagte emner til vores klubaftener.

Alle aftner starter kl. 18.00 med fællesspisning, som koster 50.- per person. Tilmelding og betaling nødvendig via Mobilpay 28 65 74, senest 3 dage før med angivelse af dato. Hvis andet ikke er anført, starter foredraget kl. 1930.

DatoEmne
3. marts 2022Bedre motorbetjening?
Hverken PPL-teori eller den praktiske skoling kommer helt omkring engine management. Og der er rygter og modstridende opfattelser – hvad skal man tro på? God behandling af flymotorer handler ikke bare om leaning. En aften om alt det du ikke lærte om flymotorer i flyveskolen, uanset om du har mange eller få motorinstrumenter til rådighed. Og måske du selv har et tip, du vil dele.
Foredragsholder: Henrik Værø
10. marts 2022Nye flyveinstrument i klubflyene som nogen siger gør det meget sjovere at flyve. Hvad bliver anderledes, hvad kan man mere og hvad skal man vide.
Foredragsholder: Peter Pedersen
17. marts 202220 destinationer uden mellemlanding
Doris og Palle Stenver har i de sidste 10 år besøgt vores nabolande. Her giver de inspiration til ny spændende oplevelser som ligger indenfor rækkevidde. Få tips og tricks og personlige anekdoter, samt en snak om krav flyveren og piloten. Og naturligvis deres personlige top 10 liste over steder, der gerne genbesøges.
Foredragsholder: Palle Stenver.
24. marts 2022Generalforsamlinger
31 marts 2022Basic IFR Rating ("BIR").
Hvordan får man IR (Instrument rating)? Der er flere muligheder, og der er stor interesse for den nye BIR – Basic Instrument Rating. Hør om kravene, mulighederne, og hvordan flyveklubben og flyveskolen kan støtte dig.
Foredragsholder: Henrik Værø
7. april 2022SKYDEMON. For dem som ikke kender SKYDEMON og som gerne vil have et godt online flightplaning program m.m. eller hvis man bare vil have genopfrisket hvordan SKYDEMON fungerer, så er det denne aften du skal reservere. Foredragsholder: Sten Vesterli
14. april 2022Påskeferie
21. april 2022Up and away sommeren 2021. Kom og få indflydelse på hvor vi skal arrangere flyveture hen til i sommermånederne.
Koordinator: Per Ranneries

Nyhedsbreve fra Formanden

Tilmeld dig Roskilde Flyveklubs nyhedsbrev her, hvor du mindst en gang om måneden løbende vil få oplysninger om klubben og andre begivenheder indenfor luftfart. Det er obligatorisk for medlemmer at være tilmeldt, men ikke-medlemmer er også velkommen til at tilmelde sig.