Bliv pilot for en dag

Drømmer du om selv at gribe styregrejet og være pilot? Så har du muligheden i Roskilde Flyveklub, hvor du kan blive pilot for en dag. En af vores erfarne instruktører giver dig en introduktion til flyet og hvordan du styrer det. Så sætter du dig i pilotsædet til venstre, og I taxier ud til startbanen. Sammen med instruktøren gennemgår du start-checklisten. Så får I starttilladelse fra kontroltårnet, og du kører flyet ud på startbanen. Du fører gashåndtaget frem og mærker flyet accelerere. Når I har nået den rigtige fart trækker du rattet tilbage, næsen løfter sig, og du er i luften som pilot. 

Lyder det spændende? Det er det også!

Afspil video

Din første flyvetime

Du mødes med din instruktør i klubhuset i Roskilde Lufthavn. Her bliver du først briefet om de mest basale ting om at styre flyet, om sikkerhed og den rute I skal flyve. Derefter går I på ”airside” (husk billed-ID til security), tjekker flyet og så starter turen. Forløbet tager omkring 2 timer, hvoraf du er i flyveren ca. 50 minutter og du er i luften i ca. 35 minutter. Prisen er 1.900 kr. alt inklusiv.

Pilot for en dag i Roskilde Flyveklub er en officiel flyvelektion med en kvalificeret instruktør. Så hvis du beslutter dig for at gå videre mod et certifikat, har du allerede taget din første flyvetime!

Elev og instruktør i cockpit

Dig og din instruktør

Du flyver med en af vores erfarne instruktører som lader dig flyve så meget som forholdene tillader det. Alle vores fly har dobbelt styregrej, så instruktøren kan guide dig og flyve flyet når det er nødvendigt. 

ingen passagerer

Fordi Pilot for en Dag er en rigtig flyvelektion, er det desværre ikke tilladt at have passagerer med. Du skal kunne koncentrere dig fuldstændig om flyvningen uden at bekymre dig om hvad andre tænker. 

Hvis I gerne vil være flere i flyet, kan I tage en introduktionstur med en af klubbens erfarne piloter. Dér kan I være op til to sammen med piloten, men får ikke lov til at flyve flyet. 

minimum 14 år gammel

For at være pilot for en dag, skal man være stor nok til at kunne nå pedaler og se ud af forruden, og moden nok til at modtage undervisning i en uvant situation. For de fleste unge betyder det, at man skal være 14 år gammel for at få udbytte af turen. Forældre må ikke flyve med.

book din tur som pilot nu

Udfyld formularen med navn, email og mobilnummer og betal med kreditkort. Så får du en voucher på email og adgang til vores bookingkalender, hvor du vælger dato og tid. Vi flyver både på hverdage og weekender. Når du har booket en tid, får du en kvittering på mail, hvor du også kan se din instruktørs navn og nummer, hvis du skulle få brug for at kontakte instruktøren. Vi sender dig også en reminder på sms før turen. I tilfælde af dårligt vejr kontakter instruktøren dig direkte, så I kan aftale et nyt tidspunkt.

Giv "pilot for en dag" som gave

Udfyld formularen og betal med kreditkort, så modtager du gavekortet, som du kan printe og give i gave. Når personen der får gavekortet vil ud at flyve, booker vedkommende turen på vores bookingside, hvor der er ledige tider nogle måneder frem. 

Køb din "Pilot for en dag" tur her


Jeg har allerede et gavekort

Hvis du allerede har et gavekort, kan du booke en tid til din flyvning på vores booking-side

jeg har lige et spørgsmål...

Du er velkommen til at se på vores side med hyppigt stillede spørgsmål om vi allerede har et svar. Ellers har denne side også en formular, hvor du kan stille dit spørgsmål om pilot for en dag eller andre emner relateret til privatflyvning. 

Nyhedsbreve fra Formanden

Tilmeld dig Roskilde Flyveklubs nyhedsbrev her, hvor du mindst en gang om måneden løbende vil få oplysninger om klubben og andre begivenheder indenfor luftfart. Det er obligatorisk for medlemmer at være tilmeldt, men ikke-medlemmer er også velkommen til at tilmelde sig.