I vinterhalvåret, fra begyndelsen af oktober til midten af april, afholder klubben hver torsdag aften, undtagen i december, klubaftner med foredrag om faglige flyveemner, spændende og interessante foredrag om oplevelser indenfor flyvningens verden samt eventuelle besøg hos interessante firmaer/museer m.m.

Som medlem er man velkommen til at tage en f.eks. god ven/ægtefælle med til en klubaften. Her på siden, i vores Google kalender samt i vores nyhedsbreve kan du se en oversigt over de planlagte emner til vores klubaftner.

Alle aftner starter kl. 18.00 med fællesspisning, som koster 50.- per person. Tilmelding og betaling nødvendig via Mobilpay 28 65 74, senest 3 dage før med angivelse af dato. Hvis andet ikke er anført, starter foredraget kl. 1930.

DatoEmne
26. oktober 2023De briefing Østrig turen, hvor der vil være mulighed for at se billeder og video. Desuden vil der blive diskuteret hvor vi skal hen i Pinsen 2024. Alle medlemmer er velkomne.
Koordinator: Michael / Per
9. november 2023Regelvældet fra EASA og andre regler. Årlig brush-up og ajourføring mht. især certifikatregler, ops-regler og lufttrafikregler. Hvad skal vi huskes på, hvad er nyt og vigtigt, hvad er på vej.
Foredragsholder: Henrik Værø
23. november 2023Kodeks for Roskilde Flyveklub: Relevante emner fra RFK safety gruppe, med special focus på vedligeholdelse af flyvefærdigheder. RFK/Klubfly medlemmer inviteres til dialog herom.
Foredragsholdere: Christian Zillstorff og Safety gruppen
14. december 2023Julehygge med gløgg /æbleskiver og andre julegodter, hvor vi taler om året der gik og sikkert meget andet. Tilmelding ikke nødvendigt. Er gratis. Starter kl. 19.00. Ellers Ingen klubaftner i december.
4. jannuar 2024Trafikstyrelsen
Informationer om hvad der foregår i TS, herunder bl.a. TS’s planer og rolle omkring droner og tilhørende praksis, erfaringer, udvikling, forventninger, restriktionsområder, ADS-B…
Foredragsholder: Maria Amalie Wiuff
Luftfartsinspektør,
Camilla Jehg og Sine Danielsen.
18. januar 2024IFR flyvning
Mest for nuværende IFR-piloter og IFR-elever.
Foredragsholder: Henrik Værø
1. februar 2024 Nyt fra ATC og lufthavnen i Roskilde
Louise Katrine Heumann Eskildsen fra ATC i Roskilde og Michael Commerou Rothmann fra CPH og ansvarlig for safety i lufthavnen, kommer og fortæller hvad der i øjeblikket foregår i lufthavnen på deres områder.

Desuden kommer Carsten Biener, Head of procedures, Copenhagen Briefing/NOF og fortæller om CRONOS, NAVIAIR’s nye flightplanning system.

Efterfølgende med mulighed for at stille en masse spørgsmål.

8. februar 2024Tag med på klubtur til England
Fastlæggelse af RFK klubtur i pinsen til England. Alle interesserede er velkomne, piloter eller ikke piloter.
Koordinator: Michael / Per
22. februar 2024Nye flyveinstrumenter i klubflyene, som nogen siger gør det meget sjovere at flyve. Hvad bliver anderledes, hvad kan man mere og hvad skal man vide.
Foredragsholder: Henrik Værø og Per Ranneries
7. marts 2024Flyv på eventyr i hele verden.
Hør, hvordan det er at lave ”splash and go” i en vandflyver på Comosøen, flyve 4 timer ud over havet til Azorerne eller lande på en landevej og taxi ind til en ”diner” for at spise frokost i Alaska. Hvis du vil have inspiration til eventyr ude i verden, så er denne klubaften lige noget for dig.
Foredragsholdere: Michael Rigaud og Nikolaj Stagis
14. marts 2024 Nødlanding på vandet.
Kom og hør den den interessante og lærerige beretning fra 2 af RFK’s medlemmer om nødlanding og overlevelse i koldt vand, og eftersøgning i Smålandsfarvandet mellem jul og nytår 2023. Karin og Per vil fortælle om deres oplevelser og afspille radiokommunikation fra første Mayday til flyet er fundet og vise video fra SAR helikopter og eftersøgningsfly. Hvis du har mulighed for det så medbring tlf eller tablet med navigationssoftware (skydemon, foreflight eller lign) så du kan følge lidt med på hvor hændelsen skete.
21. marts 2024Afholdes ordinære generalforsamlinger for Roskilde Airshow, Klubfly, Selvrisikofonden og Roskilde Flyveklub. Forslag skal være modtaget af bestyrelsen senest 1 måned før generalforsamlingen.
4. april 2024Sådan tager du flycertifikat.
Er du interesseret i at tage flycertifikat, så kom og hør om forløbet og hvad du kan som fritidspilot. Mød en flyveinstruktør og en elev fra flyveskolen samt et medlem af Roskilde Flyveklub, som fortæller om, hvordan man tager certifikat, hvad det kræver og hvordan man kan bruge certifikatet når man er pilot med Private Pilot License eller Light Aircraft Pilot License.
Foredragsholdere: Nikolaj Stagis m.fl.

Nyhedsbreve fra Formanden

Tilmeld dig Roskilde Flyveklubs nyhedsbrev her, hvor du mindst en gang om måneden løbende vil få oplysninger om klubben og andre begivenheder indenfor luftfart. Det er obligatorisk for medlemmer at være tilmeldt, men ikke-medlemmer er også velkommen til at tilmelde sig.