Åbent hus i Roskilde Flyveklub

Tid: 26. maj 10:00 til 16:00
Sted: Roskilde Flyveklub, Lufthavnsvej 30, 4000 Roskilde

Få en snak med Roskilde Flyveklubs piloter, hør oplæg om at tage flycertifikat eller tag ud at flyve på din første rigtige flyvelektion i en Piper 28 eller Cessna 150. Der er flyversnak, fly i luften og pølser på grillen, når Roskilde Flyveklub holder åbent hus søndag den 26. maj kl. 10.00 – 16.00.

Dagen igennem er der mulighed for at se vores fly på ”airside” eller benytte et af vores gode tilbud på en tur som ”Pilot for en dag” eller som passager på en rundflyvning.

Bliv ”Pilot for en dag” eller flyv med en pilot

Pilot for en dag – Flyvelektion med instruktør:

Hver time fra kl. 10.00 – 16.00, du er elev i en time (35 min airborne). ”Pilot for en dag” starter med briefing i undervisningslokalet kl. 10.00, 12.00 eller 14.00. Fra 1.500 kr. (se tilbud nederst). Læs mere om turen på siden Pilot for en dag.

Flyvetur – Introduktionstur med en pilot:

Hver time fra kl. 10.00 – 16.00, du er passager i 30 eller 45 minutter airborne. Fra 1.400 kr. (se tilbud nederst). Læs mere om turen på siden Introtur.

Program for åbent hus 26. maj 2024

9:30Dørene åbner
10.00Første flyvetur – derefter hver time
10:00Briefing: Pilot for en dag og sådan tager du certifikat (1 time)
11.00Første ”Pilot for en dag” – derefter hver time
12:00Briefing: Pilot for en dag og sådan tager du certifikat
14:00Briefing: Pilot for en dag og sådan tager du certifikat
16.00Sidste flyvetur og sidste ”Pilot for en dag”
16:00Arrangementet slutter

Se vores fly foran kontroltårnet

Du kan se Roskilde Flyveklubs fly parkeret foran kontroltårnet i Roskilde Lufthavn. Vores piloter tager dig med ud til flyene og du kan få lov til at sidde i dem og få forklaret, hvordan de virker. På dagen viser vi vores Piper PA28 til 4 personer og Cessna 150 til to personer frem. Visning af flyene sker på ”airside” og er kun under vejledning af en pilot fra flyveklubben. Meld dig i vores ”Check-in” bar i klubhuset for at komme på flyvisning på airside.

Foredrag: Briefing til ”Pilot for en dag” og info om flycertifikat

Du kan høre briefing til første flyvelektion ”Pilot for en dag” og samtidig høre om at tage flycertifikat. Vi briefer om de basale ting du skal vide for at styre en flyver, fortæller lidt om instrumenterne i flyet og om luftrum omkring Roskilde Lufthavn. Derefter fortæller vi om, hvordan du kan blive pilot – både den teoretiske og praktiske del af uddannelsen til privatpilot. Briefing og introduktion holdes af flyvechef Henrik Værø, skolechef Nikolaj Stagis og chef for teoriskolen, Thue Leibrandt. Der er rig mulighed for at stille spørgsmål både under foredragene og bagefter. For at flyve ”Pilot for en dag” i løbet af dagen, skal du først deltage i denne briefing, som giver dig den basale forståelse af at styre flyet. Foredrag med briefing holdes kl. 10.00, kl. 12.00 og kl. 14.00. For at deltage i briefing/foredrag møder du blot op i undervisningslokalet i klubhuset. Briefing og foredrag er ikke for piloter, men dig der drømmer om at blive det.

Grill, kage og kaffe på terrassen

Vi sælger mad, sodavand, kage og kaffe til rimelige priser. Hvis vejret er godt tænder vi op for grillen på terrassen. Mød vores medlemmer/piloter til en flyvesnak, hør om flyveklubbens aktiviteter eller del en god flyverhistorie med ligesindede. Overskuddet går til klubbens aktiviteter.

Tilbud ved Åbent hus

Pilot for en dag, Piper PA-28
(prøvelektion med instruktør)

Første flyvelektion inkl. briefing og flyvetur med 35 min airborne: Normalpris: 1.900 kr. Tilbud ved åbent hus: 1.700 kr.

Pilot for en dag, Cessna 150
(prøvelektion med instruktør)

Første flyvelektion inkl. briefing og flyvetur med 35 min airborne: Normalpris: 1.600 kr. Tilbud ved åbent hus: 1.500 kr.

Flyvetur 30 min airborne (rundflyvning)

Ud at flyve med privat pilot, fx over Roskilde og Roskilde Fjord, 1 eller 2 passagerer. Bemærk at passagerer ikke må styre flyet (kun ved prøvelektion). Tilbud ved åbent hus: 1 person: 1.400 kr. 2 personer: 1.600 kr.

Flyvetur 45 min airborne (rundflyvning)

Samme tur, men 15 min længere tid i luften: Tilbud ved åbent hus: 1 person: 1.700 kr. 2 personer: 2.100 kr.

Køb billet på dagen i Check-in bar

Alle ture købes på dagen i Flyveklubbens ”Check-in” bar. Der afvikles 18 ture på dagen, og flyveturene sælges efter ”først til mølle”. Hvis du køber ”Pilot for en dag” til tilbudspris og deltager i vores briefing ved åbent hus, kan du flyve turen en anden dag uden at betale mere. Der kan betales med MobilePay.

Find vej til roskilde flyveklub

Vi bor ved Roskilde Lufthavn, overfor terminalbygningen, Lufthavnsvej 30, 4000 Roskilde.

Nyhedsbreve fra Formanden

Tilmeld dig Roskilde Flyveklubs nyhedsbrev her, hvor du mindst en gang om måneden løbende vil få oplysninger om klubben og andre begivenheder indenfor luftfart. Det er obligatorisk for medlemmer at være tilmeldt, men ikke-medlemmer er også velkommen til at tilmelde sig.